שולחן ט"ו בשבט - צילום והכנה: לאה ברזל
ט"ו בשבט - חג לאילנות, ובעצם לכולנו,
בכל שנה אנחנו מתאספים כל משפחה לחגוג עם פירות בריאים ומברכים את האילנות, הילדים אוהבים להכין "עיצובים" מכל הפירות היבשים, ואני אוהבת להכין סלט פירות בקערת טרייפל,
בשכבה הראשונה אני חותכת תפוזים, בשכבה שנייה אשכוליות אדומות, שכבה שלישית קיווי חתוך, ומלמעלה אני מקשטת בתותים, ואפרסמון שחתכתי בקורצן עוגיות לפרחים,
וכמובן סלט בורגול עם רימונים ופקאן כתוספת בדרך כלל למנת דג, למי שיש עוד מקום...
סלט בורגול רימונים ופקאן
הרימון הוא פרי שאכן ראוי לכתר על ראשו, כחלק
מיתרונותיו הוא תרופת פלא למחלת הסרטן וכן מסייע בהורדת לחץ דם, בשל חמיצותו
הייחודית ומתיקותו העדינה הוא מתאים כמעט לכל סוגי הירקות, וכן הוא מעניק לתיבול
גוון ורדרד המגרה את החושים, ככל שקליפת הרימון אדומה וכהה יותר כך הרימון יהיה
יותר חמצמץ ופחות מתוק ויתאים מאד לשילוב בארוחה, וכמו שהסלט הזה יפה כך הוא גם
טעים משביע ובריא...
כמות: קופסא בנפח 2 ליטר
החומרים:
- 500 גר' ג'ריש (בורגול דק)
- 2 כוסות גרגירי רימון
- 25 יחידות אגוזי פקאן טבעי קלופים (לא מסוכרים!) או קשיו
- צרור עירית או 5 גבעולי בצל ירוק (את החלק הירוק)
- 1 כוס צימוקים לבנים קטנים או חמוציות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 5 כפות שמיר או פטרוזליה קצוצים טריים
- 1 כף נענע קצוצה
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
אופן
ההכנה:
1.
משרים את הצימוקים במים
רותחים למשך 10 דקות, ומסננים מהמים.
2.
מכניסים את הג'ריש לתוך
קופסא עם מכסה ומכסים במים רותחים לפחות כ2 ס"מ ומכסים
3.
מכניסים את אגוזי הפקאן
לשקית קטנה ודופקים מעליהם (בפטיש של שניצל) על מנת שיקוצצו גס.
4.
קוצצים את העירית או הבצל
ירוק דק
5. מפוררים את הג'ריש עם כף,
ומוסיפים את כל החומרים והתיבול, מערבבים היטב, משהים כחצי שעה לפני ההגשה במקרר
ומגישים בטמפרטורת החדר.
במקרר עד 3 ימים .
הכנתי לליל ט"ו בשבט, קיבלתי מחמאות, היה טעים, והבורגול גנב את כל ההצגה מהפירות, אגב, זו שנה ראשונה שאף אחד לא מתלונן על כאבי בטן אחרי טו בשבט....
השבמחק