הכנה: לאה ברזל צילום: דניאל לילה סגנון: עמית פרבר |
יוגורט ביתי
היוגורט הביתי טעים, זול ובריא הרבה יותר מכל תחליף קנוי אחר, אתם מוזמנים לנסות את החוויה, ולספר לי על התוצאות, בטוחה שתלקקו את האצבעות...
החומרים:
- 1 ליטר חלב 3% שומן (פרה או עיזים)
- 3 כפות גדושות יוגורט קנוי המכיל חיידקים בפעולה (מצויין על האריזה ביו (BIO)
- ציוד – צנצנת זכוכית אטומה, שמיכה מחממת (פליז) או תרמוס
אופן ההכנה:
מחממים את החלב עד שנוצרות
בועות מסביב לסיר, כאשר מכניסים את האצבע החלב נעים אך לא רותח (יש לשים לב להכניס
אצבע נקייה לגמרי) רמת המעלות אמורה להיות בין 40-50
מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים
את היוגורט ומערבבים היטב, מעקרים את הצנצנת במים רותחים ומייבשים, מכניסים את
החלב הרתוח עם היוגורט, סוגרים במכסה, עוטפים במגבת ומכניסים למקום ששמור על חום
כמו תנור (מכובה) או ארון סגור למשך 12 שעות.
אם מכינים בתרמוס, מניחים את
התרמוס על השיש במטבח למשך 12 שעות.
זמן תסיסת היוגורט משתנה בהתאם
למזג האוויר, ולכן אם לאחר 12 שעות עדיין רמת הסמיכות אינה מספקת ניתן להשהות את
היוגורט לעוד כמה שעות סכ"ה ניתן להשהותו עד 24 שעות. לאחר זמן זה הוא הופך
ללבנה.
לאחר שהיוגורט מוכן מאחסנים
אותו במקרר, לפני האכילה חשוב לערבב היטב, ולכן אני ממליצה לשומרו בצנצנת סגורה
היטב כך ניתן בקלות לנער אותו לפני המזיגה. היוגורט נשאר במקרר בין 5-8 ימים,
לעיתים הוא הופך להיות גבישי (כמו קוטג') אך טעמו רק משתבח מיום ליום!
הכנתי אתמול, מחכה לראות מה יצא...
השבמחק