יום רביעי, 6 במאי 2015

שווארמה הודו בפיתה

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
שווארמה הודו בפיתה וסלט קצוץ

לפעמים מחפשים ארוחה לא בצלחת, "ארוחת שטח" כזו המתאימה לטיול, "מיני פיקניק" בגינה השכונתית.

בשרי, קל, זמן הכנה: 35 דקות
כמות: 4 מנות

החומרים:
לשווארמה:
  • נתח שווארמה הודו טרי (לא מעובד – עדיף נקבה) במשקל 750 גר' עד 1 ק"ג
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/3 כפית מלח


לסלט:
  • 5 מלפפונים
  • 2 פלפל אדום
  • 1/2 כוס פטרוזליה
  • 4 כפות מיץ מלימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית


אופן ההכנה:
חותכים את השווארמה לרצועות דקות וקצרות, מחממים סיר רחב ושטוח, מכניסים את רצועות השווארמה ומכסים, מבשלים בלהבה בינונית כ20 דקות, פותחים את הסיר, מתבלים וממלחים, מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ15 דקות ללא מכסה עד שכל הנוזלים הצטמצמו ונתחי השווארמה מקבלים צבע שזוף.
קוצצים את הירקות לקוביות קטנות מתבלים ומגישים בתוך פיתה עם השווארמה החמה.

מומלץ להגיש עם טחינה

תנאי אחסון: השווארמה - במקרר עד 3 ימים, מעולה בהקפאה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה