הכנה: לאה ברזל צילום: דניאל לילה סגנון: עמית פרבר |
קרפ במילוי גבינות מנגולד מוקרם עם גבינת "מה"
מנה עיקרית בארוחה חלבית, חגיגית ומוצלחת מאד! ניתן להכין מראש
להקפיא, ולחמם לפני ההגשה, הקרפ מוגש חם לצד סלט ירקות , ניתן אף להמיר את עלי
המנגולד בפטריות טריות
בינוני, חלבי, זמן המתנה: 15 דקות זמן הכנה: 30 דקות, זמן אפייה: 10
דקות
כמות: 8 מנות – קוטר מחבת 28 ס"מ
החומרים:
לקרפ:
- 3 ביצים
- 1 כוס חלב עיזים
- 1 כוס מים
- 1 כפית שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1.5 כוסות קמח חיטה מלאה
למילוי:
- 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
- 10 גבעולי עלי מנגולד חתוכים לרצועות או 10פטריות טריות (עדיף פורטובלו) חתוכות לקוביות
- 1/2 כפית שמן זית
- 1/2 גביע קוטג'
- 1/2 כוס קוביות צפתית (עיזים) מעודנת
- קורט אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
להקרמה:
- 8 פרוסות גבינת שמנת עיזים 9%
אופן ההכנה:
הכנת הקרפ:
בקערה אחת טורפים היטב את הביצים, בקערה שנייה מערבבים את הקמח, מלח, יוצקים
את החלב והמים בזרם איטי אל הקמח תוך כדי ערבוב כדי שלא ייווצרו גושים.
יוצקים את תערובת הקמח עם החלב אל הביצים ובוחשים למרקם חלק.מעבירים
למקרר לרבע שעה.
מעבירים חלק מהבלילה לכוס חד פעמי, ויוצקים מחצית על מחבת טפלון מחוממת
בחום בינוני, מטים את המחבת כך שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת, ממתינים 2 דקות,
כאשר השוליים מתרוממות מוציאים את הקרפ, מכינים כך את כל הבלילה. חוצים את הקרפים
לשניים.
הכנת המילוי: מחממים במחבת גדולה את השמן ומוסיפים את הבצל, מטגנים את
הבצל כ10 דקות ומוסיפים את רצועות המנגולד או הפטריות, והמלח וממשיכים בטיגון עד
שכל הנוזלים יצטמצמו.
מקררים מעט את התערובת ומוסיפים את כל שאר החומרים.
מילוי הקרפ: פורסים כל חצי קרפ על צלחת שטוחה, ממלאים בקצה הקרפ כף
גדושה מהמילוי, מקפלים את הקרפ עם המילוי לצורת משולש, מומלץ להוסיף עוד כפית
מהמילוי לפני הסגירה האחרונה של הקרפ.
מניחים מעל כל קרפ פרוסת גבינת שמנת עיזים ומכניסים לתנור שחומם מראש
בחום 180 מעלות למשך 15 דקות. מגישים חם.
תנאי אחסון: במקרר עד יומיים, בהקפאה, יש להגיש חם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה