יום ראשון, 9 בנובמבר 2014

לחם מדגנים מלאים סילאן ואגוזים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

לחם מדגנים מלאים סילאן ואגוזים

הלחם הזה הוא כל כך טעים שלא צריך למרוח עליו כלום, תכינו רק סלט גדול, וגבינות ויש לכם ארוחה מושלמת! 

המתיקות של הלחם הינה מהסילאן שהוא דבש תמרים, ולכן חשוב מאד לצרוך סילאן ללא תוספות של סוכר וממתיקים.

2 ככרות
החומרים:
  • 4 כוסות קמח מחיטה מלאה או כוסמין (ניתן להמיר ב2 כוסות קמח שיפון ו2 כוסות חיטה מלאה)
  • 1.5 כוסות מים חמימים
  • 1 כף שמרים יבשים (כ12 גר')
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית  מלח
  • 3 כפות שמן (עדיף זית)
  • 2 כוסות אגוזי מלך שלמים

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערה עמוקה את הקמח, את השמרים, את המים, את הסילאן ואת המלח (אם משתמשים בשמרים טריים יש להוסיף את השמרים לכוס המים, לחכות מעט להתססה, להוסיף אל הקמח, ורק לאחר עיבוד הבצק להוסיף את המלח),  לשים היטב עד שמתקבל כדור בצק אחיד, רך ודביק למגע – במידת הצורך יש להוסיף מים,
ממשיכים ללוש את כדור הבצק בלישה מהירה למשך 5 דקות (עדיף לבצע את כל תהליך הלישה במיקסר)
 מניחים את הבצק בקערה, וממתינים כ 10 דקות, מוסיפים את השמן ולשים עוד כ7 דקות (עד שכל השמן נספג בבצק)
מכסים את הבצק (עדיף בשקית) ומתפיחים במקום חמים כשעה, מורידים את ההתפחה ע"י אגרופים קמוצים, מכניסים את הבצק לקערה, מוסיפים את האגוזים ומכניסים אותם ע"י פעולת לישה אל פנים הבצק.
מחלקים את הבצק לשניים, יוצרים מעל משטח מקומח מכל חלק כדור עגול, מניחים את כדור הבצק להתפחה נוספת של חצי שעה, מומלץ לכסות את הבצק במגבת כדי למנוע את התייבשות הבצק.
מעבירים את כדור הבצק לתבנית אפייה, זורים מעליו קמח, חורצים בסכין חדה (או במספריים) חריצים בצורת שתי וערב, מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 220 מעלות, 
אופים  כ20 דקות עד חצי שעה,  הלחם מוכן כאשר מלמעלה ומלמטה צבעו שזוף ויפה (ניתן לדפוק עליו ולשמוע מעיין קול "חלול")


תנאי אחסון: 
כדי לשמור על טריות הלחם חובה להקפיא! מומלץ לחמם מעט לפני האכילה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה