יום ראשון, 23 בנובמבר 2014

פודינג אורז מלא עם חלב

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר




פודינג אורז מלא עם חלב - ארוס קון לצ'ה  

בימים חורפיים וקרים, אין כמו פודינג (דייסה? מה פתאום!) כזה לחמם את הגוף והלב...

שאני רוצה לפנק את ילדיי בארוחה מיוחדת אני מכינה את הפודינג הזה, חלק אוהבים להוסיף לו מעט סילאן ואגוזים, אחרים מסתפקים בקינמון וקוקוס, כך או כך הוא טעים ומשביע!

כמות:2 מנות
חלבי, דרגת קושי: קל מאד, זמן השריה: 12 שעות זמן הכנה: 2 דקות, זמן בישול: עד שעה וחצי

החומרים:

  •    1 כוס אורז מלא עגול מושרה 12 שעות במים  
  •    2 כוסות מים
  •   2 כוסות חלב (עדיף עיזים)
  •   1 כפית סוכר קנים/דבש/סילאן – לא חובה
  •   לפי הטעם – קינמון, אגוזים/שקדים/פיסטוקים/בוטנים קצוצים, קוקוס



אופן ההכנה:

מסננים  את האורז מהמים ומכניסים לסיר רחב עם המים והחלב, מכסים ומביאים לרתיחה בלהבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה מאד ומבשלים למשך שעה עד שעה וחצי – עד שהאורז מתפורר ונעשה במרקם דייסתי,
יוצקים בצלחות, מוסיפים את התוספות הרצויות ומגישים חם או קר.

תנאי אחסון:
נשמר במקרר עד 3 ימים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה