הכנה: לאה ברזל צילום: דניאל לילה סגנון: עמית פרבר |
עוף ממולא בקינואה
תפוחי עץ ותמרים
מנה עיקרית המדיפה ניחוחות משכרים ומזמינים, מתאימה במיוחד למנה עיקרית לאחר אכילת חלה, כיון שהינה קלילה ולא מכילה כמות גדולה של שומנים ופחמימות
פשוטות.
ניתן להחליף את הקינואה בבורגול או גריסי פנינה, ובכך לחסוך את ההשריה, גם את החוט פשתן ניתן להמיר בחוט תפירה רגיל, רק לא לשכוח להוציא את החוט לפני ההגשה.
בינוני, בשרי, זמן השרית הקינואה: 12 שעות, זמן השריית העוף: שעתיים,
זמן אפייה: שעתיים
כמות: 6 מנות
החומרים:
- 1 עוף קטן מנוקה משאריות עור עודפים
- 8 תמרים מג'הול גדולים
- 6 תפוחי עץ גרנד קלופי
- 4 כפות סילאן
- 4 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות מיץ רימונים – לא חובה
- 1/2 כפית קארי
למילוי:
- 2 כוסות קינואה
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 כפות סילאן
- 1 תפוח גרנד מגורר גס
- 1/2 כפית מלח
- 2 תמרים חתוכים גס
- 1/2 כפית קארי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה בשמן
חוט פשתן – לקשירת העוף
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
משרים את הקינואה כ12 שעות במים, מסננים מהמים ושוטפים
היטב, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב,
הכנת העוף:
מכניסים לקערה עמוקה את כל חומרי המשרה מערבבים היטב,
ויוצקים על העוף, מומלץ "לעסות" היטב את העוף כך שהמשרה יגע בכל החלקים.
פותחים את העוף כאשר העור כלפי מטה וממלאים בו את המילוי, קושרים עם
חוט פשתן את שני השוקיים יחד, מעבירים כמה סיבובים רופפים אל חזה העוף, ומסיימים
את הקשירה בכנפי העוף, הופכים את העוף ומניחים בתבנית אפייה, במצב זה יש להשהות את
העוף במקרר כשעתיים עד לילה, ניתן אף להקפיאו כך, ולילה לפני האפייה להפשירו
במקרר.
מסביב העוף מסדרים את התפוחים הקלופים ומפזרים את התמרים, מכסים
ואופים כשעה וחצי בחום 200 מעלות, מסירים את המכסה ומעבירים למצב גריל לעוד 30
דקות – עד שהעוף מקבל גוון שזוף ומרקם קריספי.
תנאי אחסון:
במקרר עד 3 ימים, וכן בהקפאה.
נראה עסיסי, שווה לנסות!
השבמחקהכנתי לשבת, חמותי הייתה אצלי והיא אוכלת רק בריא, יצא מעולה!, כולם ליקקו את האצבעות!!!
השבמחקהבת שלי שאלה: מה זה ה"טלטלי כבש האלו"... (הקינואה), אבל בסוף ביקשה עוד מנה...