יום שלישי, 2 בדצמבר 2014

עוגיות זנגביל וטחינה נימוחות

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
עוגיות זנגביל וטחינה נימוחות

התבלין זנגביל (ג'ינג'ר) בריא מאד ומחזק את המערכת החיסונית לקראת החורף, הוא נוגד דלקת, ומחמם בימים קרים, מומלץ לשלבו בחליטות תה או מאפים, ואפילו בתבשילים שונים,

לעוגיות האלו טעם נפלא ונימוח, הן גם משביעות מאד, ונותנות לנו כוח להמשך היום...
למי שלא אוהב את טעם הזנגביל ניתן להמיר בקינמון, שימו לב שהעוגיות מתמצקות רק לאחר הקירור!

פרווה, קל, זמן הכנה: 20 דקות
כ40 עוגיות

החומרים:
  • 1 כוס טחינה מלאה גולמית
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית זנגביל טחון
  • 3/4 כוס דבש
  • 3 כוסות קמח מדגנים מלאים
  • 1 כפית אבקת אפייה

לזרייה – סוכר חום בהיר

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים חוץ מהקמח לקערה גדולה ומערבבים היטב,
מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד נעים ורך לעבודה (במידת הצורך מוסיפים עוד קמח)
מכינים כדורים בגודל כדור פינג פונג, פוחסים מעט ומניחים בתבנית,
מפזרים מלמעלה סוכר חום, מכניסים לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 10 דקות,

העוגיות מתמצקות לאחר הקירור, ולכן אין להוציאם מהתבנית עד לקירור מוחלט.


אחסון: בקופסא אטומה כשבועיים, או בהקפאה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה