יום ראשון, 22 בנובמבר 2015

קיש בצל וגבינות, ערמונים ופטריות

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
קיש בצל וגבינות, ערמונים ופטריות

כולם מחפשים עוד גיוון לפשטידה מוצלחת בערב לביבות, הקיש הזה לדעתי, ולדעת כל מי שטעם הוא המנצח! מה גם שהוא יכול בהחלט לשחק תפקיד של מנה עיקרית בארוחה מכובדת ומושקעת!
בינוני, חלבי, זמן הכנה: 20 דקות, זמן אפייה: 30 דקות
תבנית קיש מס' 24

החומרים:
בצק:
  • 2.5 כוסות קמח מחיטה מלאה או כוסמין
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 גביע אשל או גיל
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה

 מילוי:
  • 3 בצל לבן
  • 2 בצל אדום (ניתן להמיר בלבן אך הטעם מעט שונה)
  • 1/4 כפית חמאה או שמן זית
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1/2 כוס גבינה צפתית מעודנת מגוררת
  • 3 כפות שמנת חמוצה 9%
  • 3 כפות גדושות גבינת קוטג' 5%
  • 2 כפות קמח מחיטה מלאה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • כ10 ערמונים קלויים או מבושלים (ניתן לקנות באריזות ואקום מוכן לאכילה)
  • כ10 פטריות חורש (פורטובלו) או שמפניון טריות קטנות

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: מכניסים את הקמח, את המלח ואת השמן לקערה גדולה ומערבבים יחד, מוסיפים את הביצה והאשל ומכינים בצק נעים לעבודה, במידת הצורך מוסיפים עוד אשד, הבצק צריך להיות במרקם מעט קשה אך נעים, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר כחצי שעה

הכנת המילוי: קוצצים את הבצל הלבן והאדום לקוביות בינוניות, מחממים בסיר רחב את השמן או החמאה ומוסיפים את הבצלים, מאדים את הבצלים ללא מכסה בלהבה נמוכה עד שהם נעשים שקופים, יש לערבב מידי פעם כדי למנוע חריכה, מסירים את הבצלים מהאש, מחכים כ10 דקות להתקררות חלקית ומוסיפים את כל החומרים, מערבבים היטב.

הרכבת הקיש: מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה דק בעובי 1/2 ס"מ, מעבירים את הבצק מעל תבנית קיש ומהדקים היטב בפינות, מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 5 דקות, מוציאים מהתנור את התבנית, שופכים אל הבצק את התערובת עם הבצלים המאודים, מסדרים מלמעלה את הערמונים והפטריות ומכניסים שוב לתנור ל20-25 דקות, הקיש מקבל מלמעלה צבע זהוב, ומתייצב, לבדיקה – נעצו קיסם ובידוק כי הוא יוצא יבש.

מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה


תנאי אחסון: במקרר 3 ימים, נשמר בהקפאה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה