יום שני, 27 באוקטובר 2014

גביניות מתוקות מקמח מלא

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

גביניות מתוקות מקמח מלא

המתכון הבא הינו מיוחד במינו, כך שהגביניות שומרות על מרקמם הנימוח גם לאחר יומיים בקירור, מומלץ להכין כמות גדולה ולשמור בהקפאה ולפני האכילה לחמם מעט

כמות: 20 יחידות


 לבצק:
  • 4 כוסות קמח מחיטה מלאה או כוסמין
  • 2 כפות דבש
  • 1 כוס חלב מחומם מעט
  • 1 כפית שמרים יבשים (12 גר')
  • 2 ביצים
  • 50 גר' חמאה


 למלית:
  • 10 כפות גבינה לבנה (עדיף מסוננת ללא נוזלים)
  •  2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות סוכר קנים
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות קורנפלור או קמח מלא
  • 2 ביצים

לציפוי:
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית דבש
  • מעט סוכר חום

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים פרט לחמאה לקערה גדולה ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים לעבודה (אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים, אם הבצק דביק מדי – מוסיפים מעט קמח), ממסים את החמאה, מוסיפים אל הבצק ולשים שוב כ5 דקות עד לספיגת הבצק בחמאה, מכסים או מעבירים לשקית גדולה ומניחים במקרר להתפחה למשך חצי שעה עד לילה.
הכנת המלית:
מכניסים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
הכנת הגביניות:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים, מרדדים כל חלק מהבצק מעל משטח משומן לעלה דק (1/2 ס"מ) בצורת מלבן גדול, (20 ס"מ ברוחב) מחלקים בעזרת סכין חדה את המלבן לשני חצאי אורך (מתקבלים 2 מלבנים ברוחב 10 ס"מ), חותכים לרוחב המלבנים כדי לקבל ריבועים בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ, מניחים כף מהתערובת במרכז כל ריבוע ומקפלים את הקצוות הנגדיים אל המרכז, מהדקים היטב.
מניחים את הגביניות בתבנית אפייה, מערבבים ביצה עם הדבש, מברישים את הגביניות, זורים סוכר חום ומכניסים לתנור מחומם מראש בחום 200 מעלות למשך 20 דקות, כאשר הגביניות מזהיבות מעט ושזופות הם מוכנות.
         
     תנאי אחסון:
    יש להקפיא על מנת לשמור על טריות הגביניות. מומלץ לחמם לפני האכילה, עד יומיים ניתן לשמור בקירור


3 תגובות:

  1. אפשר להחליף את החמאה בשמן???

    השבמחק
  2. בוודאי, ניתן להחליף ב1/2 כוס שמן,
    הסיבה שציינתי את החמאה היא כיון שהבצק נעשה יותר פריך, ונשמר לזמן רב יותר.

    השבמחק
  3. הגבינה יכולה להיות גבינת ריקוטה?

    השבמחק