יום רביעי, 7 בינואר 2015

סחלב חם

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
סחלב חם ומפנק עם נגיעות ורדים קינמון ופיסטוק

סחלב הינו פרח מיוחד במינו עם טעם עדין וארומתי המזכיר את טעם הוורדים, כיון שהוא צמח יקר מאד, היום לא ניתן למצוא אבקה לסחלב מהפרח אלא רק מחיקויים על בסיס תמצית מי ורדים, קרונפלור, כמויות לא מוצדקות של סוכר ועוד שלל חומרים מייצבים, שכולנו לא חפצים בהם,

ולכן, אם תרצו להכין סחלב הדומה לטעם המקורי בצורה כמעט מושלמת, ולא להתפשר על הבריאות, ניתן לרכוש בחנויות תבלינים מובחרות דוחן טחון, הוא נראה כמו אבקה בצבע אפרפר, והכינו על פי המתכון שלב אחרי שלב, וכך  תיהנו מסחלב חם ומפנק, בריא ומזין!

ולכל מי שלא יצטייד בחומרים לפני הסערה, ניתן להכין רק עם קרונפלור, ולהוסיף במתכון כף נוספת של קרונפלור, או להכין פודינג אורז מלא עם חלב  

חלבי, קל, זמן הכנה: 5 דקות
4 מנות

החומרים:

  • 2 כוסות חלב (עדיף חלב עיזים)
  • 3 כפות דוחן טחון
  • 2 כפות קרונפלור
  • 4 כפות סוכר קנים (לא חובה, החלב מספיק מתוק...)
  • טיפת תמצית מי ורדים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 4 כפות פיסטוק טחון
  • 2 כפות אגוזי מלך
  • להגשה חגיגית - מקלות קינמון, פרחי ורדים מיובשים


אופן ההכנה:

מכניסים לסיר רחב ולא יבש (מרטיבים מעט את התחתית במים ומנערים) כוס וחצי חלב, את הדוחן ואת הסוכר, ומבשלים בלהבה בינונית, יש לערבב מדי פעם כדי שהחלב לא ייחרך,
מכניסים את הקרונפלור לחצי כוס חלב ומערבבים היטב שלו ייווצרו גושים, לאחר כ3 דקות מזמן הבישול מוסיפים את חצי כוס החלב אל החלב שבסיר, ברגע שהחלב רותח מכבים את האש ומערבבים היטב עד להסמכה, מוסיפים טיפת תמצית מי ורדים, מערבבים, יוצקים לכוסות, מפזרים מעט קינמון, פיסטוק ואגוזי מלך, מקשטים בפחי ורדים ומקלות קינמון ומגישים מיד.

  • אחסון: הסחלב נשמר כ10 דקות מזמן ההכנה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה