יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

שושני חרובים מבצק שמרים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
שושני חרובים
אף אחת לא רוצה תוספת של קפאין מיותר, לה או לילדיה, אך עוגת שמרים בלי ה"צבע החום" פשוט לא עובדת, או שכך התרגלנו..., ולכן התחליף המוצלח והבריא לקקאו הינו - אבקת חרובים. 
הממרח הזה כל כך טעים וזול, שמומלץ לאמצו כממרח לילדים כתחליף לממרח השוקולד האהוב. 
אם לא אופים את הממרח, יש להוריד מהחומרים את הביצה.

החומרים:

  • 1/2 ק"ג בצק שמרים ( הוראות הכנה להלן במתכון עוגת שמרים - שטרודל תפוחים)

למילוי: 

  • 4 כפות אבקת חרובים
  • 4 כפות סוכר קנים
  • 3 כפות דבש
  • 3 כפות טחינה גולמית או
  • חמאת בוטנים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים



אופן ההכנה 2 עוגות
הכנת המילוי:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או לבלנדר, וטוחנים יחד עד לקבלת ממרח במרקם אחיד וחלק.


אופן הכנת העוגיות:

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40X20 ס"מ.
מורחים שכבה עבה מהממרח,
מגלגלים לרולדה, חותכים בסכין חדה את הרולדה בעובי 2 ס"מ ברוחב ומעבירים את העוגיות לתבנית אפיה, כשהמילוי כלפי מעלה. אופים על פי ההוראות.
להברקה: מחממים מעט דבש ומברישים מעל העוגיות לאחר הצינון.

תנאי אחסון: 
ללא הביצה - עד שבוע במקרר או בהקפאה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה