יום שני, 30 באפריל 2018

מוזלי מלוח

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

מנת פתיחה חגיגית – מוזלי מלוח
סלט פלפלים, ריקוטה מתובלת, גרנולה מלוחה, יוגורט פיקנטי, ובטטות צלויות עם שום 
מומלץ להכין מראש את כל רכיבי המנה ולשמור בקירור, כחצי שעה לפני האכילה להרכיב בכוסות שקופים, ולהניח על שולחן החג לפני כל סועד
חלבי, קל, הכנה: 20 דקות, אפייה: 15 דקות
4 מנות
החומרים:
סלט:
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל כתום
  • 2 גבעולי בצל ירוק
גבינת ריקוטה מתובלת:
  • 4 כפות גבינת ריקוטה
  • 4 כפות גבינה לבנה 5%
  • 1 כף זעתר
גרנולה מלוחה:
  • 4 כפות קוואקר שלם
  • 2 כפות גרעיני חמנייה
  • 2 כפות גרעיני דלעת
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף פשתן טחון
  • מעט מלח
יוגורט פיקנטי:
  • 1 גביע יוגורט טבעי 3%
  • 2 כפות שמנת חמוצה 9%
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית שמיר יבש או 1 כף שמיר טרי קצוץ דק

בטטות צלויות:
  • 2 בטטות
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/3 כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות - לא חובה

אופן ההכנה:
סלט:
חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל ירוק ומערבבים
גבינת ריקוטה: מערבבים יחד את כל המרכיבים
גרנולה מלוחה: מחממים מחבת טפלון 20 שניות בלהבה גבוהה, מכניסים את כל המרכיבים, קולים דקה תוך כדי עירבוב, מקררים
יוגורט: מערבבים יחד את כל המרכיבים
בטטות: חותכים את הבטטה לרצועות בעובי 1 ס"מ ובאורך 5 ס"מ, ומניחים בתבנית אפייה, מערבבים בכלי את כל שאר החומרים, יוצקים מעל הבטטות, מערבבים היטב, ואופים בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 15 דקות, מוציאים ומקררים
הרכבת המנה:
מכניסים לכל כוס 2 כפות מהסלט, ומעל 2 כפות מגבינת הריקוטה, מעל 2 כפות גרנולה, מעל 2 כפות יוגורט, לוקחים חופן מהבטטות ומסדרים מלמעלה.
מומלץ להגיש עד חצי שעה לאחר הרכבת המנה.

אחסון: הגרנולה בכלי אטום שבועיים




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה