יום חמישי, 20 ביוני 2019

קינוח קייצי תפוחים מלון ודבדבנים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

קינוח תפוחים מלון דובדבנים ווניל

המראה, הריח והטעם, שווה מעט השקעה, מומלץ להכין מראש את הקינוח ולהקפיא, ניתן אף להגיש כסורבה ביום חם, וקינוח מרווה הנשמר במקרר לאחר ארוחה חגיגית

קל, פרווה, זמן הכנה: 20 דקות
כמות: 5 מנות
החומרים:
רסק תפוחי עץ:
  • 5 תפוחים עדיף מזן דלישס
  • 1/2 כוס מייפל טבעי או תרכיז מיץ תפוחים ללא סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל או 1/3 מקל וניל

רסק מלון:
  • 1 מלון גדול מקולף מגולען

סירופ דובדבנים:
  • 1 צנצנת דובדבנים משומרים (600 גר') עם הסירופ
  • 3 כפות מייפל טבעי
  • 2 כפות קרונפלור
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט – עלי נענע

אופן ההכנה:

רסק תפוחים: 
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה, מכניסים את התפוחים עם שאר החומרים לסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, וממתינים עד שהתפוחים מתרככים (כ15 דקות), מקררים וטוחנים למרקם חלק.
רסק מלון:
מרסקים את המלון, כדי לקבל מראה עם קצף מלון מומלץ לטחון במקל.
סירופ דובדבנים: 
מכניסים את כל החומרים לסיר קטן ומביאים לרתיחה, מערבבים היטב, ומסירים מהאש לאחר 2 דקות.
מרכיבים את הקינוח: 
מניחים כף של סירופ דובדבנים בכוס זכוכית, מעליו מניחים 3 כפות רסק תפוחים, מניחים כף נוספת של סירופ דובדבנים, ומעליו 2 כפות מרסק המלון, מקשטים בעלה נענע, מניחים דובדבן ומגישים.

לפני הרכבת הקינוח – ניתן לשמור במקרר למשך 3 ימים, וכן להקפיא,
לאחר ההרכבה – מומלץ להגיש מיד,  ניתן לשמור במקרר למשך יום, 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה