יום שני, 27 באוקטובר 2014

קישואים במילוי בורגול וגבינות ובזיגוג דבש ופירות

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר


קישואים במילוי בורגול וגבינות ובזיגוג דבש ופירות
מנה עיקרית חגיגית מלאה בניחוחות מזמינים וטעמים מקוריים, טעימה אף בטמפרטורת החדר ללא חימום!
חלבי, קל, הכנה: 20 דקות, בישול: 30 דקות

כמות: 4 מנות

החומרים:
4 קישואים  עגולים
מילוי:
250 גר' בורגול דק (ג'ריש)
1.5 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמיר קצוץ
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים
4 כפות קוטג' 5%
100 גר' גבינה צפתית מעודנת חתוכה לקוביות

זיגוג:
5 משמשים יבשים
5 שזיפים יבשים
1/2 כוס צימוקים
3 כפות דבש
1 כוס מים
2  כפות שמן זית

אופן ההכנה:
חותכים את הקישואים כ2 ס"מ מהגבעול, מוציאים את תוכנם בעזרת כף פריזאית או קישואן,

למילוי: יוצקים את המים הרותחים מעל הבורגול וממתינים כ5 דקות, מוסיפים אל הבורגול את כל שאר החומרים ומערבבים היטב,
ממלאים כל קישוא במילוי עד שפתו, מניחים מעליו את החלק שחתכנו מהקישוא מלמעלה ומסדרים בסיר קטן,
מערבבים בכלי את חומרי הזיגוג, ויוצקים בזהירות מעל הקישואים, מפזים בין הקישואים את המשמשים, הצימוקים והשזיפים , מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ30 דקות, הקישוא צריך להיות רך,
ניתן לאפות בתנור עם תבנית מכוסה בחום 200 מעלות למשך 25 דקות, יש לבדוק עם מזלג כי אכן הקישוא התרכך.

נשמר במקרר 3 ימים, וכן בהקפאה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה