יום חמישי, 12 בפברואר 2015

קציצות בשר עם ירקות שורש צלויים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
קציצות בשר עם ירקות שורש צלויים
מנה חורפית, מחממת ומפנקת, מתאימה לליל שבת, ואפילו לאירוח חגיגי, כמנה עיקרית.
למנה דלת קלוריות מומלץ להכין עם בשר הודו אדום ולוותר על המתבל.

4 מנות
בשרי, בינוני, זמן צלייה 50 דקות

החומרים:
לקציצות:
  • 500 גר' בשר בקר או הודו טחון
  • 1 בצל מגורר
  • 1 שורש סלרי או פטרוזליה מגורר דק
  • 1/2 צרור עלי פטרוזליה או 4 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • מקלות קינמון או שיפודים

 לירקות:
  • 2 קולרבי
  • 2 סלקים
  • 1 שומר
  • 2 בצלים
  • 2 בטטות עדיף קטנות
  • 1 ראש שום
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית

למתבל הפיקנטי:
  • 1/2 כוס טחינה משומשום מלא
  • 1/2 כפית חרדל
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור כוסברה/שמיר/פטרוזליה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות מיץ מלימון טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים


אופן ההכנה:
הכנת הקציצות: מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומניחים במקרר לחצי שעה.
צליית הירקות: מקלפים את הסלק הקולרבי, והבצל, חותכים לשני חצאים ומניחים בתבנית אפייה, זורים מעט מלח ויוצקים כ2 כפות שמן על הירקות, מכניסים לתנור מחומם בחום 220 מעלות ל20 דקות,
חותכים את השומר ל6 חלקים ושוטפים היטב, חוצים את השום לשני חצאים ברוחב, חוצים את הבטטות לשני חצאי אורך.
מכינים כדורים מעיסת הקציצות ו"מלבישים" בתוך חצי מקל קינמון או חצי שיפוד.
מוציאים את התבנית עם הירקות הצלויים מהתנור מוסיפים לתבנית את הקציצות וכן את שאר הירקות, זורים מעליהם מעט מלח ויוצקים את כף השמן שנותרה, מכניסים חזרה אל התנור לעוד 20 דקות, מעבירים למצב גריל לעוד 5-7 דקות, מוציאם מהתנור ומגישים חם.
מגישים לצד המתבל הפיקנטי
הכנת המתבל הפיקנטי: מכניסים את כל חומרי המתבל פרט לשמן למעבד מזון , טוחנים היטב תוך כדי זילוף איטי של השמן עד לקבלת מתבל במרקם חלק.


תנאי אחסון:
במקרר עד 3 ימים, הקציצות והמתבל – גם בהקפאה 
הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
לבריאות!


תגובה 1:

  1. הכנתי השבת, יצא מעולה!!!
    קל להכנה, טעים ומאד חגיגי!, עוד כאלו מתכונים...!
    שבוע טוב,
    רותי.

    השבמחק