יום ראשון, 22 בפברואר 2015

רולדה במילוי ממרח חרובים וציפוי אגוזים מקורמלים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: נועה קרניק
 רולדה במילוי ממרח חרובים וציפוי אגוזים מקורמלים

מתחילים להתכונן לפורים?
מחפשים משלוח מנות ביתי עם מאפים בריאים ומפנקים?
בכל פעם אעלה מתכון המתאים למשלוחי מנות, ואל תשכחו לבסוף, לשלוח גם לי...
בהצלחה!


כמות: 2 רולדות (כ20 חתיכות)
החומרים:
לרולדה:

  • 4 ביצים
  • 8 כפות קמח מלא (חיטה או כוסמין)
  • 3 כפות סוכר קנים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כף שמן
למילוי ממרח חרובים:

  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות אבקת חרובים (ללא סוכר)
  • 4 כפות טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות שמן קוקוס

לחילופין ניתן להכין קרם נוגט מובא במתכון עוגת שושנים במילוי קרם נוגט

לציפוי:

  • 2 כוסות אגוזים מכל הסוגים
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 כף שמן

אופן ההכנה:

הכנת הרולדה:

מפרידים את הביצים, מכניסים לקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים במהירות בינונית עד להיווצרות בועות, מגבירים את המהירות לגבוהה עד לקבלת קצף יציב בהיר ונוקשה.
מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומורידים למהירות בינונית, מוסיפים את החלמונים, את הקמח ומכבים מיד את המיקסר, משלמים את פעולת הערבוב בעזרת מרית.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בשמן, יוצקים את הבלילה, ומשטחים במרית, אופים בתנור מחומם מראש לחום 180 מעלות למשך 10 דקות. התערובת  מזהיבה מעט מלמעלה.
לוקחים נייר אפייה נוסף, מניחים את הנייר מעל התערובת האפויה כשהיא עדיין חמה ומגלגלים לצורת רולדה.
מקררים למשך 10 דקות, פותחים בזהירות את הרולדה ומסירים את ניירות האפייה, מורחים באופן אחיד את ממרח החרובים, מגללים את הרולדה בצורה הדוקה לגליל צר וארוך.

הכנת ממרח חרובים: 
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד למרקם חלק ואחיד, ניתן להוסיף מים לפי הצורך.

הכנת הציפוי:
מכניסים לסיר קטן את השמן, מוסיפים את הסוכר ומניחים בלהבה בינונית, מערבבים היטב וממתינים עד שהסוכר הופך לקרמל דליל בצבע חום עמוק.
משטחים על נייר אפייה את האגוזים, ויוצקים בזהירות את הקרמל מעל האגוזים, ממתינים להתקררות מוחלטת ושוברים את האגוזים,

מברישים מעט דבש על הרולדה ומדביקים מעל את האגוזים המקורמלים, 

אחסון: נשמר במקרר שבוע - עטוף היטב, וכן בהקפאה - ללא האגוזים המקורמלים, אותם ניתן לשמור בנפרד בקופסא אטומה במקרר, ועד כשבוע לפני ההגשה להוסיף על הרולדה.

רעיון למשלוח מנות:
להגיש בנפרד עוד קופסא קטנה עם ממרח ולצידו את המתכון, ושקית קטנה עם אגוזים מקורמלים.
ניתן להגיש את הרולדה שלמה או חתוכה בתוך מנג'טים אישיים.
  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה