יום רביעי, 8 ביוני 2016

פטריות פורטובלו ממולאות בבורגול וקוטג'

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
פטריות פורטובלו ממולאות בבורגול וקוטג'

פטריות וגבינות הם שילוב מוצלח וטעים במיוחד, ולכן מומלץ לגוון בסוגי פטריות שונים, במנה זו השתמשתי דווקא בפטריית פורטבלו כיון שצידה הפנימי גדול ומאפשר מילוי מיוחד ועשיר בטעמים פיקנטיים, הפטרייה מלמעלה הינה המלצה נוספת להגשה מעניינת יותר,  זו מנת גורמה מוצלחת לאניני טעם!

כמות: 4 מנות

החומרים:
  • 8 פטריות פורטובלו
  • 4 כפות שמן זית

למילוי:
  • 1/2 כוס בורגול דק (ג'ריש)
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 4 כפות קוטג'
  • 4 שיני שום כתושים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה


לרוטב:
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
  •  1 שן שום
  • 4 כפות שמן זית



להגשה: עלי חסה שלמים

אופן ההכנה:

הכנת המילוי: מכניסים את הבורגול לקערה עם מכסה ויוצקים את המים הרותחים, מכסים את הקערה וממתינים כ5 דקות, מפוררים עם כף את הבורגול, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
הכנת הפטרייה: מקלפים את הפטרייה מסירים את ה"רגל", קוצצים את כל "רגלי" הפטריות ומוסיפים למילוי, ממלאים כל פטרייה בצדה הפנימי, מניחים מעליה פטרייה נוספת ומניחים בתבנית אפייה, יוצקים מעל כל פטרייה ממולאת כף שמן זית ואופים בתנור מחומם מראש בחום 200 מעלות למשך חצי שעה.
הכנת הרוטב: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או בלנדר עד לקבלת מחית חלקה ואחידה.
הרכבת המנה: מניחים בצלחת ההגשה עלי חסה ומעליהם את הפטריות האפויות  ומעל כל פטרייה יוצקים כף מהרוטב. מומלץ לחמם מעט את הפטריות לפני ההגשה.


תנאי אחסון: במקרר עד 3 ימים. 


תגובה 1: