יום רביעי, 8 ביוני 2016

עוגת גבינה בציפוי קטיפתי קוקוס ונקטרינות

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר



עוגת גבינה בציפוי קטיפתי קוקוס ונקטרינות

לכל מי שמחפש עוגת גבינה גבוהה, יציבה, אוורירית, והכי חשוב – בטעם של גבינה! זו העוגה המנצחת! הציפוי מעניק לה יופי מושלם, והנקטרינות טעם ייחודי ומעניין, הכנתה פשוטה וקלה, אך יש 

לפעול בדיוק כפי ההוראות כדי לקבל תוצאה מושלמת בעזרת ה'. 
העוגה ללא קמח, ולכן אופים אותה בחלל של אדים בתנור עם מים, כך היא נשארת גבוהה ויציבה, הציפוי של העוגה הוא אופציה לשדרוג אך לא חובה, גם הקוקוס הוא לתוספת טעמים ומראה, ניתן בהחלט לוותר עליו. 

ניתן אף לצפות בגביע שמנת 9% מעורבב עם 2 כפות סוכר קנים ומעט תמצית וניל, את ציפוי השנת ניתן להוסיף לעוגה בשלב כיבוי התנור, ולהשאיר את העוגה בתנור עם הציפוי עד לקירור, כך נוצר שיכבה קרמית ומוצלחת של ציפוי. 


תבנית עגולה מס' 26

החומרים:
  • 6 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1.5  כוסות סוכר קנים
  • 750 גר' גבינה לבנה 5%
  • 1 גביע שמנת 9%
  • 1 כוס קרונפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל

לציפוי:
  • 2 כוסות חלב
  • 1/2 כוס קרונפלור
  • 1/2 כוס סוכר קנים

לעיטור:
  • 1 כוס קוקוס
  • 3 נקטרינות

אופן ההכנה:
הכנת העוגה:
מפרידים את הביצים, את החלבונים מקציפים לקצף בהיר ותפוח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב מבריק ונוקשה.
את החלמונים מכניסים לקערה נפרדת מוסיפים את כל יתר החומרים, מערבבים היטב לבלילה אחידה, מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים בתנועות עטיפה עד לאחידות התערובות.
מעבירים לתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפייה, חשוב מאד לצפות את הדפנות בנייר אפייה בגובה קצת יותר מדפנות התבנית. לריפוד התבנית בצורה אסטתית מומלץ לרפד את התחתית בנייר אפייה, לסגור מעליו את התבנית, ולגזור את הנייר העודף. 
את הדפנות מצפים בנייר אפייה נוסף בגובה של כ3 ס"מ מגובה הדפנות.
יוצקים את התערובת אל התבנית המרופדת, מכניסים לתנור מחומם בחום 180 מעלות 
מכניסים אל תחתית התנור תבנית נוספת עם מים, 
ואופים בחום 180 מעלות למשך חצי שעה, 
מנמיכים ל100 מעלות ואופים עוד כשעה דקות. 
(בשלב הורדת הטמפרטורה בודקים את גוון העוגה, אם היא שחומה, מכסים בנייר אפייה  מלמעלה בצורה רופפת וממשיכים באפייה)
מכבים את התנור, מעבירים סכין חדה בין העוגה לנייר האפייה, מכניסים בחזרה את התבנית לתנור מכובה ומוציאים לאחר שהעוגה קרה לגמרי. (12 שעות)
  הכנת הציפוי:
מחממים בסיר קטן את כל חומרי הציפוי על גבי להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם במרקם יציב וחלק (כ5 דקות), יוצקים את הקרם החם על העוגה הקרה לאחר שמקלפים את נייר האפייה. 
זורים את הקוקוס לציפוי אחיד ומושלם ומעטרים בנקטרינות, לטעם מושלם - שומרים במקרר את העוגה ומגישים יום לאחר ההכנה.

תנאי אחסון:  במקרר - עד שבוע, ללא הציפוי – מעולה בהקפאה. 


הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר


חג שמח!!!


תגובה 1:

  1. עוגה מוצלחת! כל מי שטעם התפעל שהגובה והיופי לא על חשבון הטעם...

    השבמחק