יום חמישי, 22 בינואר 2015

פשטידת ירקות צבעונית


הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

פשטידת ירקות צבעונית

את הפשטידה הזו למדתי מחמותי המיוחדת, ומומלץ להכין ביום חמישי כך שהיא ארוחת צהריים משביעה ומזינה ליום שישי מבלי לכלכך שוב צלחות או לחפש איך להרגיע את הרעב עד שבת... ולכן, כאשר מכינים את הסלטים לשבת פשוט מוסיפים אל הסיר שמבשלים בו את הגזר לסלט עוד כמה גזרים ביצה ו2 תפוחי אדמה, וכך מכינים בקלות ובמהירות את הפשטידה הנימוחה והטעימה הזו, מומלץ כמובן להכין כמות כפולה כדי שיישאר גם לסעודה שלישית...

תבנית ככר

החומרים:
  • 3 תפוחי אדמה אדומים מבושלים
  • 3 גזר מבושל
  • 1 ביצה קשה
  • 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה
  • 1 כף שמן
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • לטעם פיקנטי -  2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מגררים את התפוחי אדמה, הגזר והביצה הקשה לגרירה גסה בפומפיה, מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית, אופים בתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 20 -30 דקות, נועצים קיסם (כמו בעוגה) ובודקים שהוא יוצא יבש, ומוציאים מהתנור, מקררים, חותכים ומגישים, ניתן להגיש חם, עדיף לאחר החיתוך.

תנאי אחסון:
במקרר עד 4 ימים. 

  

תגובה 1:

  1. השנה אני מכינה את הפשטידה הזו למשלוח מנות עם סלט טוב ליד, מה יכול להתאים?

    השבמחק