יום ראשון, 18 בינואר 2015

מאפיינס טופו ופקאן

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
מאפיינס טופו ופקאן

לפעמים במקום להכין ארוחת בוקר או ערב מושקעת אני מכינה את המאפינס האלה, הם מכילים את כל המרכיבים כמו ארוחה מלאה, פחמימות מלאות – קמח מלא (חיטה או כוסמין), חלבון – טופו, ומה שנשאר זה רק לקנח עם 2 פירות וכולנו שבעים ומרוצים! כמובן, לא על בסיס יומי, מידי פעם לכבוד ראש חודש או אירוח חגיגי.

פרווה, קל מאד, אפייה 25 דקות, הכנה: 5 דקות

כמות: 12 מאפינס
החומרים:

  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כוס סוכר קנים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס קמח מלא (כוסמין או חיטה)
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן שבורים גס (ניתן להמיר בכל סוגי אגוזים אחרים)
  • 1 כוס טופו מגורר

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה אחת את הביצים, את השמן, את המים, את הסוכר, ואת הניל, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
מכניסים לקערה נוספת את הקמח, את האבקת אפייה, את הפקאן ואת הטופו, מערבבים היטב,
יוצקים את הבלילה אל קערת הקמח ומערבבים היטב, עד לקבלת בלילה אחידה. (ישנם גושים קטנים מהטופו והפקאן),
מעבירים לתבניות מאפינס, מכניסים לתנור מחומם בחום 180 מעלות למשך 15-20 דקות, המאפינס מזהיבים מעט מלמעלה,
מומלץ לנעוץ קיסם במאפינס אחד ולראות שהוא יוצא יבש, זמן האפייה תלויה בגודל המאפינס, ככל שהמאפינס יהיו גדולים יותר כך יידרש זמן רב יותר לאפייתם.


תנאי אחסון:
בחוץ עטוף היטב - עד 3 ימים, במקרר – עד שבוע וכן בהקפאה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה