יום רביעי, 7 בינואר 2015

מרק בריאות חורפי ומשביע

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
מרק בריאות חורפי ומשביע

מרק זה כשמו כן הוא – מלא בריאות, פחמימות, חלבון, מזין משביע, מחומרים זמינים, מחמם ומתאים לימי הסופה הקור, ובמיוחד למי שזכה גם בשלג....

5 מנות
החומרים:

  • 2 כוסות חומוס לבן גדול מושרה במים לפחות 6 שעות
  • 2 כוסות גרגיגי תירס קפוא
  • 3 תפוחי אדמה עדיף אדום
  • 1/2 כפית שמן
  • 10 כוסות מים
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה:
מכניסים את החומוס לסיר עם 3 כוסות מים ומבשלים עד לריכוך.
מקלפים את תפוחי האדמה  וחותכים לקוביות גסות, מחממים את השמן בסיר בלהבה גבוהה, מוסיפים לתוכו את קוביות התפוחי אדמה ואת המלח, מכסים את הסיר ומבשלים כ5 דקות, מערבבים היטב כדי למנוע חריכה.
מערים על התירס הקפוא מים רותחים, ממתינים כ3 דקות, ומסננים, מוסיפים את התירס אל התפוחי אדמה, מסירים את המכסה ומבשלים כ5 דקות, מוסיפים את החומוס, את יתרת המים, ומביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים עד שהתפוחי אדמה רכים.
מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרק במרקם חלק ואחיד, לקבלת מרק במרקם גבשושי מומלץ לטחון עם "מקל טחינה".

תנאי אחסון:
במקרר – עד יומיים וכן בהקפאה. בחימום חוזר של המרק יש לערבב היטב ולשים לב שלא ייחרך בתחתית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה