יום שלישי, 16 בדצמבר 2014

לביבות גבינה מתוקות

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: נועה קרניק
לביבות גבינה מתוקות 
אז אחרי שטעמנו היום סופגניות, קנויות או ביתיות, טעימות יותר או פחות, נשמח להיפגש איתם שוב רק בשנה הבאה, ועכשיו כולנו רוצים מתכונים ללביבות בריאות וטעימות!
מומלץ להכין סמוך להגשה, או לחמם לפני ולהגיש עם כוס סילאן ואגוזים כמטבל על הלביבות

כמות: כ15 לביבות
החומרים:
  • 1 כוס קמח מלא
  • 3 כפות סוכר קנים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות גבינה לבנה
  • 2 ביצים
  • 1 גביע אשל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית שמן

להגשה – סילאן, אגוזי לוז קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

מכניסים לקערה עמוקה את כל החומרים פרט לשמן, מערבבים היטב בכף,
מחממים מחבת טפלון עם חצי כפית שמן, ומעבירים נייר סופג על כל המחבת
מטגנים את הלביבות ע"י יציקת הבלילה עם כף אל המחבת החמה,
לאחר דקה כאשר הלביבות נפרדות בקלות מהמחבת הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה,
כך מכינים את כל הלביבות.
  • מגישים עם סילאן ואגוזים קצוצים.
  • מומלץ להגיש עד כשעתיים מזמן ההכנה.

2 תגובות:

  1. אכין היום בעז"ה ואספר איך יצא....

    השבמחק
  2. הכנתי לאחרי הדלקת הנרות, יצא מדהים!
    כלום עבודה, והילדים חיסלו הכל!
    התחלתי להכין והגדולה שלי (עוד מעט 13) התלהבה והמשיכה להכין הכל,
    טעים! טעים! טעים!

    השבמחק