יום חמישי, 11 בדצמבר 2014

עוגיות סנדביץ'

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
עוגיות סנדביץ'

העוגיות הינן על בסיס בצק פריך ללא מרגרינה, התחליף הינו שמן קנולה וטחינה, כדי שהבצק לא יתפורר יש לדחוס היטב את הבצק לתחתית התבנית לפני מריחת המילוי, ניתן אף להוסיף שמן קוקוס בכבישה קרה כדי לייצב יותר את הבצק.

גודל תבנית: תבנית רגילה של תנור
דרגת קושי: קלה
חומרים:
לבצק פריך:
  • 6 כוסות קמח מלא 70%
  • 4 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 1.5  כוסות שמן
  • 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה - לא חובה, מומלץ ליציבות הבצק

למילוי:
  • 4 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר קנים
  • 1/2 כוס קקאו או 4 כפות אבקת חרובים+ 2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס קוקוס

אופן ההכנה:
הכנת הבצק: 
מכניסים אל קערת מיקסר את הקמח ומוסיפים את כל החומרים, מתחילים בפעולת ערבול עם חלק הK עד לקבלת בצק אחיד ומעט פרורי.
הכנת המילוי: 
מכניסים את החלבונים אל קערת המיקסר ומקציפים  במהירות בינונית, כאשר נוצרות בועות מעלים את המהירות למהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד דקה, יוצקים את המים הרותחים אל הקקאו וממיסים עם כף את הגושים, מוסיפים את הקקאו והקוקוס, מכבים את המיקסר ומשלימים את פעולת הערבול עם מרית.
 הרכבת העוגה:
חוצים את הבצק לשניים, פורסים על תבנית נייר אפייה ושוטחים מעליו מחצית מהבצק, מהדקים את הבצק על התבנית חזקדקת, מעל הבצק שופכים את תערובת החלמונים והקקאו ושוטחים באופן אחיד, מפזרים מלמעלה את הבצק שנותר בפירורים בצורה אחידה
מחממים תנור  בחום 180, מכניסים את התבנית ואופים למשך 40 דקות, נועצים קיסם במרכז העוגה ובודקים שהוא יבש.
חותכים לריבועים כשהעוגה עדיין חמה,


תנאי אחסון:  בקופסא אטומה עד שבועיים, ניתן להקפיא. 


2 תגובות:

  1. הכנתי לשבת עם קקאו כי לא היה לי אבקת חרובים, יצא מעולה!!
    קצת מתפורר, לא מומלץ לאכול מיד אחרי ניקיון של הבית...
    מה אפשר לעשות שפחות התפורר?

    השבמחק