יום ראשון, 14 בדצמבר 2014

לחם מלא בתיבול עגבניות יבשות בזיליקום ושמן זית

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
לחם מלא בתיבול עגבניות יבשות בזיליקום ושמן זית

מה דעתכם לגוון ולשפר את הלחם הרגיל, ולשדרג אותו ללחם בוטיק משובח ואיכותי? קצת מאמץ בהכנת עגבניות יבשות עם בזיליקום ושום, ואתם מסודרים!
האמת, שסבתא שלי שתחי' עדיין מייבשת את העגבניות בשמש, עוטפת מפני חרקים, מלטפת ודואגת לכל פרוסת עגבנייה, אך אני, מה לעשות?  התקלקלתי... מייבשת בתנור, וזה יוצא מעדן כמו אמיתי, וכשאין לי זמן גם לזה, אני קונה בחניות תבלינים עגבניות כבר מיובשות, משרה את העגבניות כחצי שעה במים רותחים, וממשיכה את התהליך של ההשריה בשמן וכך מקצרת את העבודה...

2 ככרות
החומרים:
לחם:
  • 4 כוסות קמח מחיטה מלאה או כוסמין
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר קנים
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס עגבניות יבשות עם השמן (מתכון בהמשך)
להגשה: שמן זית

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה ללא העגבניות ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך (עדיף במיקסר), כאשר נוצר כדור בצק אחיד שכאשר מניחים עליו אצבע היא מעט נדבקת לבצק – הבצק מוכן, במקרה והבצק לא מתאחד או לא מספיק דביק מוסיפים עוד מעט מים חמימים. (כמות המים משתנה בהתאם לסוג הקמח ולמרקמו). מתפיחים את הבצק כשהוא מכוסה (עדיף בשקית) במקום חמים כחצי שעה.
מוסיפים את העגבניות עם השמן (מומלץ לקצוץ מעט את העגבניות), ולשים עוד כ3 דקות, מתפיחים שוב כחצי שעה.
מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים לצורת אליפסה, ומקפלים כלפי פנים ליצירת ככר בצורה אליפסה או עגולה, זורים קמח ומניחים בתבנית אפייה להתפחה של 20 דקות.
חורצים בכל ככר כ3 חרצים בעומק 2 ס"מ, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה, אופים בחום 220 מעלות כ20 דקות, הלחם מוכן כאשר מלמעלה ומלמטה צבעו שזוף (ניתן לדפוק על התחתית ולשמוע קול "חלול")


תנאי אחסון:
כדי לשמור על טריות הלחם חובה להקפיא! מומלץ לחמם מעט לפני האכילה. נשמר בחוץ למשך יום.

החומרים:
עגבניות יבשות:
  • 20 עגבניות אדומות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חבילת עלי בזיליקום
  • 10 שיני שום
  • שמן זית

אופן ההכנה:
פורסים את העגבניות לפרוסות עבות כך שמכל עגבנייה יוצא כ3 פרוסות, מניחים בתבנית אפייה את כל הפרוסות כשהם מסודרות זו על יד זו, זורים את המלח ומכניסים לתנור בחום 50 מעלות למשך 3-4 שעות עד שפרוסות העגבניות מתייבשות ונפרדות בקלות מנייר האפייה, מכניסים אותן לאחר קירור לצנצנת זכוכיות, קוצצים את עלי הבזיליקום והשום ומניחים בין שכבות פרוסות העגבנייה היבשות, מכסים את כל העגבניות בשמן זית, סוגרים את המכסה ומניחים בצד יומיים.

תנאי אחסון: 
במקרר  - ללא הגבלת זמן, בחוץ בקופסה אטומה– עד שבוע.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה