יום רביעי, 3 בדצמבר 2014

דג סלמון בריבת יין, ופול

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

דג סלמון בריבת יין, ופול

כדי לקבל מנה עיקרית טעימה ועסיסית, חשוב לבחור בדג סלמון נורבגי טרי, אמנם מחירו יקר, אך התוצאה המושלמת והמוצלחת שווה כל השקעה! בחרו בפרוסות גדולות ובקשו מהמוכר לחתוך כל פרסת דג לשתיים, כך תבטיחו גם מראה מגוון ונעים להגשה.

לארומה וטעם מוצלח ביותר של הדג, מומלץ לבשלו סמוך לאכילה, ולכן, הכינו את הרוטב לפני הבישול, נקו את הדגים והשרו אותם ברוטב המוכן עד יומיים בקירור, כ15 דקות לפני הארוחה בשלו את הדג המושרה על גבי להבה גבוהה כ10 דקות, או אפו בתנור מחומם לחום גבוה, המתינו כ5 דקות והגישו.

הטעם המושלם למנה מתקבל עם ריבת היין, אך לאלו שלא השיגו ניתן להמיר בחצי כוס יין לבן יבש ו2 כפיות דבש.
פולים מומלץ לקנות טריים ולבשל, אך גם כשעונת הפול מסתיימת ניתן לרכוש גרגרי פול קפואים, יש לערות עליהם מים רותחים, לסנן מהמים, שוב להוסיף מים עד לכיסוי ולבשל עד לריכוך, ניתן להמיר בחומוס מבושל.

כמות: 4 מנות
החומרים:
  • 4 פרסות סלמון טרי
  • 1 לימון גדול
למשרה:
  • 2 בצל לבן
  • 2 בצל סגול
  • 2 כפות ריבת יין לבן (שרדונה או ריזלינג)
  • 1 כוס פול מבושל
  • 5 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • לעיטור – 2 גבעולי בצל ירוק

אופן ההכנה:

ניקוי הדג: 
משרים את הסלמון במיץ לימון סחוט כ5 דקות ושוטפים היטב.
הכנת המשרה:
פורסים את הבצלים דק מאד, מחממים סיר עם 1/2 כפית שמן זית ומטגנים את הבצל בלהבה נמוכה עד לשקיפות, מוסיפים את ריבת היין וממתינים עד שהבצל מקבל מעט גוון זהוב, מסירים מהאש ומוסיפים את כל שאר החומרים.
יוצקים כ2 כפות מהמשרה אל תבנית אפייה או סיר רחב, מניחים מעל את הדג, יוצקים את כל המשרה הנותר מעל הדג ומשהים כשעה מינימום בקירור.

אפייה- אופים בתנור מחומם מראש בחום 250 מעלות כ10 דקות, ממתינים כ5 דקות לאחר ההוצאה מהתנור מעטרים בטבעות בצל ירוק ומגישים.
בישול -  מבשלים בסיר על גבי להבה גבוהה כ10 דקות, ממתינים כ5 דקות מעטרים בטבעות בצל ירוק ומגישים.
 

תנאי אחסון:
לפני האפייה – במקרר עד יומיים, לאחר האפייה - במקרר עד 3 ימים,מעולה בהקפאה.
בחימום חוזר יש להקפיד על חימום מהיר וקצר כדי לא לגרום לבשר הדג להתייבש, הדג טעים גם קר. 


2 תגובות:

  1. איפה משיגים ריבת בצל?

    השבמחק
  2. התכוונת ריבת יין?
    בחנויות בוטיק של יינות, אבל יש תחליף במתכון.
    בהצלחה!

    השבמחק