יום ראשון, 23 בנובמבר 2014

קציצות הודו עם קישואים, עגבניות וקוסקוס

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר

קציצות הודו עם קישואים, עגבניות וקוסקוס

לא תאמינו כמה הילדים יאהבו את המנה הזו, אפילו שהיא עם קישואים... ובמיוחד אם הם "עזרו" בטחינה וביצירת הקציצות...
כדי לשבח את הקציצות מומלץ להוסיף בשר בקר טחון אל העיסה במקום מחצית מכמות ההודו.

כמות: 6 מנות

החומרים:

לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר הודו אדום טרי (לא מעובד)
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 4 גבעולי סלרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן

לרוטב:
  • 1/2 כפית שמן
  • 1 בצל גדול
  • 3 שיני שום
  • 6 קישואים
  • 3 עגבניות רכות בשלות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון

לקוסקוס:
  • 500 גר' ג'ריש (בורגול דק)
  • מים רותחים


אופן ההכנה:

הכנת הקציצות:
טוחנים במטחנת בשר את ההודו, את הבצל, את התפוח האדמה והסלרי, מתבלים, מערבבים היטב בתנועות לישה, ומשהים במקרר כחצי שעה. מומלץ להכין מראש כמות גדולה ולהקפיא עיסה מוכנה לקציצות.

הכנת הרוטב:
פורסים את הבצל והקישואים לפרוסות גסות, חותכים את העגבנייה ל4 חלקים, מחממים סיר רחב ושטוח עם השמן בלהבה גבוהה ומכניסים את הבצל ואת הקישואים, מערבבים כדי למנוע חריכה, מוסיפים את העגבניות והשום וממתינים כ5 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים וממתינים 2 דקות, מתבלים וממליחים ומוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מכינים כדורים מהעיסה, פוחסים מעט ביד ומכניסים אל הרוטב המבעבע תוך כדי רתיחה, לאחר שמסיימים, מכסים את הסיר, ומבשלים עוד כ20 דקות. מגישים חם עם הרוטב מעל הקוסקוס.

הכנת הקוסקוס:
מכניסים את הג'ריש לסיר עם מכסה, מערים עליו מים רותחים עד שיכסו כ2 ס"מ מעל לג'ריש, מכסים את הסיר ומשהים כ5 דקות, מפוררים עם מזלג את הג'ריש לקבלת מרקם גרגירי של קוסקוס.

תנאי אחסון:
הקציצות והרוטב – במקרר עד 3 ימים, מעולה בהקפאה, הקוסקוס – עדיף להכין טרי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה