יום שני, 3 בנובמבר 2014

מרק סתווי ובריא

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
מרק סתווי ובריא

מזג האוויר החורפי מתחיל לנשב, חווינו כבר גשמים, ועכשיו הסירים מחכים להתמלאות במרקים טריים, עם דגנים וקטניות.

מומלץ להכין מראש כמות גדולה, ולהקפיא לכמויות הנדרשות,
הפחמימה המלאה במתכון זה היא – דוחן, פחות מוכר, צורתו גרגירית, מרקמו רך ונמס וטעמו עדין ונימוח, מומלץ לנסות ולבשלו כמו כל פחמימה אחרת, זמן בישולו קצר והוא דומה מאד לקינואה, הוא עשיר ברכיבים תזונתיים ובמיוחד בסיבים, הנימוחות והרכות של הרוביה משתלבת איתו מצוין למרות שאפשר בהחלט להחליפה גם למש, עדשים או אפונה יבשה.

כמות: 6 מנות

החומרים:
  • 2 כוסות דוחן
  • 2 כוסות רוביה יבשה או שעועית מכל סוג
  • 2 גזר
  • 3 בטטה
  • 1 דלורית
  • 1 בצל
  • שורש סלרי בינוני
  • 2 קישואים
  • מים
  • 1 כפית מלח


אופן ההכנה:

משרים את הרוביה והדוחן ל12 שעות במים, מסננים מהמים ומכניסים לסיר את הרוביה, מוסיפים מים עד 5 ס"מ מעל הרוביה ומבשלים עד להתרככות (כ20 דקות, נוצר קצף רב ויש להסירו), מסננים את הרוביה ממי הבישול.
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות, מכניסים לסיר עם הרוביה המבושלת, מוסיפים את הדוחן מכסים כ10 ס"מ מעל תכולת הסיר במים ומביאים לרתיחה, מבשלים לאחר הרתיחה כ15 דקות, מוסיפים את המלח מערבבים היטב, מכבים את האש ממתינים כרבע שעה ומגישים.
המרק משתבח בטעמו ביום המחרת.


תנאי אחסון:
במקרר עד 3 ימים, מעולה בהקפאה.


תגובה 1: