יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

פשטידת אורז מלא ואפונת הגינה

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר



פשטידת אורז מלא ואפונת הגינה

פשטידת ארוחה מושלמת, הגישו אותה עם 2 מטבלים כמו טחינה ירוקה ועגבניות מרוסקות, והרי לכם מנה משביעה, מושקעת וטעימה!
לטעם איכותי ומשובח של הפשטידה עדיף לקנות אורז מלא במשקל בחנות שהתחלופה בה גבוהה מאשר באריזות מוכנות בסופר.

תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
החומרים:
  • 3 כוסות אורז מלא עגול
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כפית כמון
  • 1 סלק קלוף חצוי לארבע
  • כף שמן
  • 6 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות אפונה קפואה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
משרים את האורז במים למשך 12 שעות,  (אם לחוצים בזמן ניתן להשרות במים רותחים למשך שעה), מסננים מהמים, מכניסים לסיר גדול את האורז המסונן, את הבצל, את השמן, את הסלק, את הכמון ואת המים מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה בלהבה גבוהה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ25 דקות, 
מכבים את האש, מוסיפים את המלח, מערבבים היטב, מכסים וממתינים עוד כ5 דקות.
מוציאים את הסלק שהתבשל עם האורז בצד, מעבירים את האורז אל תבנית עגולה,  כך שהאורז מצפה אל כל התבנית, בתחתית וגם בדפנות. (לציפוי אחיד ומושלם - עדיף לבצע את השלב הזה כאשר עדיין האורז חם ולא התקרר לגמרי.)
מרתיחים את האפונה הקפואה עם כוס מים בסיר קטן למשך 5 דקות ומסננים מהמים, מוסיפים אל האפונה את הביצים והמלח ויוצקים מעל האורז, מכניסים את הפשטידה לתנור מחומם מראש בחום 180 מעלות למשך 20 דקות, ומגישים.
הצעת הגשה: חותכים את הסלק שהתבשל עם האורז למשולשים, מניחים מעל הפשטידה, מעטרים בעלי פטרוזליה טריים ומזלפים מעט שמן זית ומגישים.
הפשטידה טעימה חמה או בטמפרטורת החדר.
מומלץ להכין את הפשטידה בתבנית נשלפת וכך להגישה בצורה נאה ומשולמת

תנאי אחסון:
 במקרר עד 3ימים, בהקפאה.   




תגובה 1:

  1. הכנתי כמנה ראשונה לשבת בבוקר, יצא טעים משביע ומיוחד!
    תודה על הבלוג, המתכונים טעימים, קלים להכנה, והכי חשוב בריאים!
    אם אפשר מתכון לעוגה ללא מיקסר תודה.

    השבמחק