יום רביעי, 5 בנובמבר 2014

עוגת שושנים במילוי קרם נוגט


הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
עוגת שושנים במילוי קרם נוגט

בשבוע בעבר "נחתנו" לשעון חורף, וכמובן עכשיו צריכים להתחיל להתכונן לשבת מיום רביעי,
אני מתחיל בדרך כלל את האפייה ביום רביעי, וכך ביום חמישי הסלטים, האוכל, וביום שישי ניקיון,

מזג האוויר נותן חשק לעוגת שמרים ריחנית, הבצק לעוגת השמרים מתאים אף ללחמניות מתוקות, וכן ניתן לגוון עם המילוי,
שבת שלום ובהצלחה!
כ25 שושנים
החומרים:
לבצק:
  •          1 ק"ג קמח מחיטה מלאה או כוסמין
  •          1/2 כוס סוכר קנים או 1/3 כוס דבש
  •          1/2 כפית מלח
  •          2 כפות שמרים יבשים
  •          2 ביצים
  •          2.5 כוסות מים חמימים
  •          1/2 כוס שמן קנולה או 3 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה מומס

למילוי קרם נוגט:
  • 4 כוסות אגוזי לוז קלויים קלופים
  • 1/2 כוס סוכר קנים
  • 2 כפות טחינה גולמית או שמן קוקוס בכבישה קרה
לזרייה:
  • 2 כפות סוכר חום
  • כ25 אגוזי לוז שלמים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מכניסים את כל החומרים מלבד השמן לקערה ולשים כ 10 דקות עד לקבלת בצק רך (עדיף במיקסר), מניחים בצד כ 10 דקות, מוסיפים את השמן וממשיים ללוש עוד 7 דקות
מתפיחים מכוסה במקום חמים כחצי שעה,  מורידים את ההתפחה ע"י אגרוף קמוץ, חוזרים על פעולה זו לאחר חצי שעה נוספת, 
 לאחר שעה וחצי (בסכ"ה) מחלקים את הבצק 3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן 20X40 בעובי חצי ס"מ, מורחים 3 כפות מקרם הנוגט, מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים בתבנית עגולה עם מעט רווחים, שני עיגולי שושנים, (למעוניינים - משאירים באמצע מקום להכניס בקבוק יין),
במרכז כל "שושנה" נועצים אגוז לוז שלם, זורים מלמעלה כף סוכר חום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות, אופים כ-20 דקות, כאשר העוגה מזהיבה מוציאים ומקררים, מניחים את העוגה על צלחת הגשה עגולה.
קרם נוגט:
משרים את האגוזים לשעתיים במים פושרים, מסננים מהמים, ומעבירים לבלנדר או מעבד מזון, מוסיפים את הסוכר והטחינה וטוחנים עד לקבלת קרם במרקם אחיד ומעט גרגרי.

תנאי אחסון: 
ניתן לשמור את הקרם במקרר עד שבועיים וכן בהקפאה.
העוגה במקרר – עד 3 ימים, מומלץ להקפיא וחמם מעט לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה