יום רביעי, 5 בנובמבר 2014

פרגית צלויה וירקות מוקפצים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: נועה קרניק
פרגית צלויה וירקות מוקפצים

מנה עיקרית דלת קלוריות המתאימה לאירוח חגיגי, חג או שבת כמנה עיקרית, אחרי שכולם אכלו חלה וסלטים, ובדרך כלל גם מנת דג, אין צורך להגיש למנה עיקרית תוספת של פחמימות כמו: אורז או תפוחי אדמה, ולכן מנה כזו של פרגית וירקות מומלצת מאד.

ניתן לקנות ירכי עוף ללא עצמות מוכנים אך המחיר יקר, ניתן אף להסיר בקלות את העצמות עם סכין טורנו קטנה או לחלופין להכין עם חזה עוף או הודו.

כמות: 2 מנות

החומרים:

לפרגיות:
  • 2 פרגיות (ירכי עוף ללא עצמות ועור)
  • 2 כפות סילאן
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כפית תבלין קארי
  • 1/2 כפית תבלין גריל עוף
  • מעט מלח

לירקות המוקפצים:
  • 1 בצל סגול
  • 1 גזר
  • 1 קישוא
  • חצי פלפל אדום
  • חצי פלפל צהוב
  • כוס נבטים עבים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

הכנת הפרגית: 
מכניסים את הפרגית עם סילאן והתבלינים לקערה עמוקה, מערבבים היטב ומשהים במקרר מינימום חצי שעה, (עדיף לילה),
מחממים מחבת (עדיף פסים) בלהבה בינונית ומברישים במעט שמן זית, מניחים את הפרגיות על המחבת החם, יוצקים מעליהם את הרוטב שנשאר מההשריה, מסדרים מעליהם פרוסות שום וממתינים כ10 דקות, 
הופכים את הפרגיות וממשיכים בצלייה עוד כ5 דקות, הפרגיות צריכות להיות זהובות וקריספיות,
אפשרות צלייה נוספת -  לאפות בתנור במצב גריל כ20 דקות ללא מכסה בחום 220 מעלות.

הכנת המוקפצים: 
חותכים את הירקות לרצועות דקות וארוכות, מחממים מחבת ווק על להבה גבוהה עם כף שמן זית מכניסים את הבצל, לאחר דקה מוסיפים את הגזר ומקפיצים את הירקות במחבת, לאחר 2 דקות מוסיפים את שאר החומרים, מקפיצים ממתינים כ4 דקות ומגישים.


הגשה: מניחים את הירקות המוקפצים ומעליהם את הפרגיות הצלויות.

אם מחממים את הפרגיות והירקות מעל פלטה אין לכסות בעת החימום.

תנאי אחסון:
במקרר עד 3 ימים, הפרגיות - בהקפאה. 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה