יום שלישי, 4 בנובמבר 2014

מרק הבריאות - הודו וגריסי פנינה

צילום והכנה: לאה ברזל

מרק הבריאות - הודו וגריסי פנינה 

הגשם ששטף אותנו בימים האחרונים הותיר את העולם נקי ורענן, וכולנו מקווים ששטף איתו גם את הווירוסים שנחתו על כולנו בשבועות האחרונים, את המרק הכנתי היום לארוחת צהרים, ואת המתכון קיבלתי מד"ר בכירה מאד העובדת במחלקת ילדים בהדסה עין כרם, היא אמרה לי: אם היו מחלקים את המרק הזה לילדים במחלקה, ובמחלקת גריאטריה פעם ביום, היינו אני והקולגה, מובטלים!!!

המתכון הבא הוא למרק המחזק מאד את המערכת החיסונית, ומומלץ להכינו בסתיו ובחורף לפחות פעם בשבוע, הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים, בוויטמין B12 וכן בברזל,
וחובה במיוחד למי שחווה התייבשות, במקום בקבוקי המינרלים שמוכרים בבית מרקחת לחיזוק לאחר התייבשות.
הרבה בריאות ובתאבון!

6 מנות

החומרים:
  • 2 כנפיים הודו טרי או שוק הודו טרי (ניתן אף להכין עם עוף, אך רמת הברזל נמוכה יותר באופן משמעותי)
  • 1 דלורית
  • 1 בצל גדול
  • 2 גזר
  • 2 בטטה
  • 1 קולרבי או שורש סלרי
  • 3 קישואים
  • צרור סלרי או פטרוזליה
  • כוס גריסי פנינה
  • 1 כף מלח
  • מים

אופן ההכנה:

מכניסים את ההודו לסיר רחב עם מים כ5 ס"מ מעל ההודו,
מבשלים עד להתרככות (סיר רגיל - שעה וחצי, סיר לחץ - חצי שעה),
מוציאים את ההודו מימי הבישול ומקררים מעט, מסירים את העור ואת העצמות, ומקבלים חתיכות של הודו רכים וטעימים.
מחזירים אותם אל מי הבישול, ומוסיפים את כל הירקות חתוכים לקוביות.
מוסיפים גריסי פנינה, מלח, ומים לפי הכמות הרצויה למרק.
מביאים לרתיחה בלהבה גבוהה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ20 דקות עד חצי שעה.
מגישים חם!

תנאי אחסון: 
במקרר עד 4 ימים, מעולה בהקפאה.



2 תגובות:

  1. שלום וברכה!
    שאלה קטנה אם טוחנים את המרק "לילדים" הוא מאבד מערכו התזונתי/ בריאותי?
    תודה על המתכונים.
    שולמית ב. ביתר עילית

    השבמחק
  2. מרק טחון אינו מאבד מערכו התזונתי.
    חשוב לדעת כי רוב הוויטמינים והמינרליים עוברים למי הבישול, כך שאם שותים רק את "המים" ,
    או כמו שהילדים אומרים: בלי כל הפירות האלו....
    מקבלים את ריכוז הבריאות שבמרק,
    כמובן, שאם אוכלים גם את הירקות מרוויחים עוד ויטמינים, כמו בטא קארוטן המחזק את המערכת החיסונית, וכן סיבים תזונתיים המסייעים למערכת העיכול.
    בבקשה,
    לאה.

    השבמחק