יום ראשון, 16 בנובמבר 2014

מרק הכתומים

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר
מרק הכתומים

אמנם לכל בית יש את "מרק העדשים המוצלח" שלו, אבל נראה לי שזה המתכון המנצח! בכל הזדמנות כשסבתא שלי היקרה הגיעה לביקור היא השתדלה להעמיד לנו סיר מריח טוב ומזמין כזה שאף אחד לא נשאר אדיש מולו. נסו את המתכון על שלביו ואני בטוחה שלא תשמרו אותו רק לחורף!

שימו לב, כיון שהעדשים האדומים עברו השרייה במים הם לא יימסו מאליהם ויישארו שלמים, ולכן לאלו המעוניינים במרק במרקם "בוצי" ניתן לטחון את העדשים לאחר הבישול.

החומרים:
  • 1 בטטה
  • 2 גזר
  •  1/2 דלורית
  • 200 גרם דלעת
  • 1 בצל בינוני
  • 4 שיני שום
  • 1/2 כפית שמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כוס עדשים אדומים
  • 1 כוס קינואה או קוואקר
  • 8 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:
מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות, מקלפים את השום ופורסים לפרוסות.
מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את השום והכמון ומטגנים בזהירות למשך חצי דקה, מוסיפים את כל הירקות, וממשיכים את הבישול ללא מכסה למשך 10 דקות.
מוסיפים את העדשים, את הקינואה ואת המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, ממשיכים את הבישול בלהבה גבוהה כ20 דקות, מוסיפים את המלח, מבשלים עוד כ5 דקות, מכבים,
ממתינים כ10 דקות לפני ההגשה.


תנאי אחסון:   
במקרר עד יומיים – לאחר יום כמות הנוזלים מצטמצמת, ויש להוסיף מים ומלח לפי הטעם. ניתן להקפיא.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה