יום חמישי, 20 בנובמבר 2014

שקדיות בציפוי נוגט - ללא גלוטן

הכנה: לאה ברזל     צילום: דניאל לילה    סגנון: עמית פרבר


שקדיות בציפוי נוגט - ללא גלוטן

בהרצאות האחרונות שמסרתי ניגשו הרבה נשים וביקשו מתכונים ללא גלוטן, המתאימים לחולי צליאק וקרון,
המתכון הזה מוקדש לכם, ובעזרת ה' אעלה עוד מתכונים עבורכם!

השקדיות האלו הן בין עוגייה לממתק, הם קלות להכנה, והעובדה שאי אפשר לאכול מהם הרבה בפעם אחת נותנת את החשק להכין אותם, כיון שכך נשאר מהשקדיות, יחסית, לכמה ימים...
כדי להוזיל את העלות ניתן להמיר את השקדים בבוטנים קלויים ללא מלח, באותו היחס, ולקבל תוצאה שונה, אך גם מוצלחת וטעימה.

כמות: כ20 יחידות

חומרים:
לשקדיות:
  • 2 כוסות שקדים מולבנים
  • 3/4 כוס סוכר קנים
  • 2 חלבונים
  • קורט מלח

לציפוי:
  • 2 כפות קרם נוגט משובח או ריבת חלב איכותית
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים

אופן ההכנה:
להכנת קמח שקדים: 
טוחנים את השקדים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד ופירורי (כמו קמח מצה)
להכנת השקדיות:
מקציפים את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה, מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את הסוכר, ומקציפים עוד כדקה. מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את קמח השקדים, ומקפלים בתנועות עטיפה אל הקצף עד לאחידות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה לוקחים כפית מהתערובת ומחליקים עם כפית נוספת על התבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 150 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהשקדיות מזהיבות.
לאחר שהשקדיות מתקררות מוציאים אותן מהתבנית ומעבירים לכלי אטום.

לפני ההגשה: 
מורחים מעם קרם נוגט או ריבת חלב, מפזרים מעט שקדים מולבנים ומגישים.

תנאי אחסון: 
ללא הציפוי - בקופסא אטומה עד שבוע, וכן בהקפאה.

להכנת קרם נוגט ביתי צפו במתכון עוגת שושנים במילוי קרם נוגט

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה